Ik gooi er ff een gouwe ouwe in

Hopelijk heeft iedereen een fijne Sinterklaas gevierd, corona-stijl. Jammer dat corona toch wel een beetje roet in het eten gooit qua feestvreugde.Niet meer gezellig in een kring met de hele familie, neefjes en nichts, opa en oma…… Ik hoop dat het allemaal snel voorbij is.

2 Jaar geleden plaatste ik een recept om van al je Sinterklaasletters en snoep af te komen. Deze haal ik graag nog eens aan, omdat het gewoon te lekker is.

Chocoladeletters voor een habbekrats

Ik ben fan van chocoladeletters kopen na Sinterklaas. Dan zijn ze vaak erg afgeprijsd en kun je voor een habbekrats Verkade letters kopen bijvoorbeeld, of die van Tony. Wees er wel snel bij, want het gaat vaak heel hard.

Ik koop ze, omdat ik vaak net niet genoeg in huis heb om de heerlijke Sinterklaas breekplaat te maken. 3 of 4 jaar geleden stond er een recept in de Jumbo magazine die met een heerlijke foto liet zien hoe je een chocolade breekplaat moet maken. Ik heb deze meteen na Sinterklaas uitgeprobeerd. Erg lekker met een kopje thee. 2 jaar geleden plaatste ik het recept ook, op mijn blog en deze kun je hier terugvinden, maar hieronder heb ik het recept ook beknopt beschreven.

Sinterklaas meuk chocolade letters pepernoten

Lees ook: Het kerstdiner: 3 menu’s voor als je  voor weinig iets fantastisch op tafel wilt zetten!
Recipe_501251-01_560x560 (1)

Ingrediënten:

  1. 700 gram chocoladeletters
  2. strooigoed naar keuze
  3. lage ovenschaal of bakplaat
  4. bakpapier (ik heb gewoon een silliconenmat gebruikt)

Bereidingswijze:

  1. Hak de chocolade grof en houd de verschillende soorten chocolade (wit, melk en/of puur) apart.
  2. Smelt elke chocoladesoort apart in een hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie); laat de kom het water niet raken. Laat de gesmolten chocolade van het vuur 5 min. afkoelen. Bekleed intussen de schaal of bakplaat met een vel bakpapier.
  3. Schenk de verschillende soorten chocolade afwisselend in de schaal zodat een marmereffect ontstaat. Roer eventueel een beetje door.
  4. Bestrooi met het snoepgoed en zet minstens 2 uur in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden. Breek de chocolade in stukken en serveer op kamertemperatuur.

Ook lekker met popcorn, marshmallows, noten en rozijnen.

Zo lekker!!! Wat doen jullie met overgebleven chocoladeletters, pepernoten en taai taai???

Lees ook: Originele tips om cadeaus in te pakken voor de feestdagen

Tot de volgende keer!!

4 gedachten over “Ik gooi er ff een gouwe ouwe in”

  1. Die chocoladeletters worden hier gewoon nog opgegeten. Dit jaar was al het Sint snoepgoed al de week er voor in de aanbieding en 6 december zag ik alleen nog kerst en oliebollenmix. Ik verwacht in januari de paaseitjes 🙄

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: