wanneer is voor jou ‘the SKY is the LIMIT?’

Toevallig zag ik op SBS 6 in een reclameblok een filmpje voorbij komen van een nieuw programma; ‘The sky is the limit; Rijk en Succesvol in Nederland‘, en dat deed me nadenken over wat ik wil in het leven.

Mijn financiën zijn belangrijker dan ooit. Nu ik gescheiden ben, met 2 kinderen, moet ik nog veel meer nadenken over wat er binnenkomt aan geld, en wat eruit gaat. Ik wil graag sparen, maar het gaat niet meer zo hard als ‘vroeger’. En dat is niet erg, maar daar moet je je wensen op aanpassen.

Samen met de vader van mijn kids, spaarden we voor een eigen woning. Ik schrijf al een aantal jaar lang over hoe we geld bespaarden, wat ongeveer het gespaarde saldo was en hoe we verder leefden. Soms bekruipt me het gevoel dat we destijds niet genoeg geleefd hebben, alhoewel het geld goed van pas kwam bij de scheiding. We liepen daardoor ieders met een prima saldo weg, maarja, het geld was eigenlijk voor iets anders bedoeld.

Nu ligt alles weer open, en woon ik, op mijn 35e, met een studieschuld (nog steeds) in een sociale huurwoning. Ik mag niet klagen, ik ben blij dat ik in Nederland woon, en met de toeslagen die ik krijg, plus mijn salaris, kom ik prima rond.

De mens is rijk door zijn geest, niet door zijn brandkast, hoe vol deze ook is – Cicer0

Soms heb je dan tijd over om na te denken. Ik wil niet de rest van mijn leven aan het bed staan in de zorg, maar ook mijn andere kwaliteiten benutten. Ik ben creatief en doe van alles in mijn vrije tijd aan creatieve dingen. Schrijven, ontwerpen, met kleur bezig zijn, dat kan in schilderen, make up of tekenen, of gewoon hobbyknutselen etc. Ik vind dat leuk en ik kan mijn ei erin kwijt. Ik kijk nauwelijks televisie bijvoorbeeld. Soms een film, of een deel van een serie, maar dat is het dan ook.

Het deed me nadenken over wat ik dan met mijn toekomst wil. Ik zou het liefst een eigen bedrijf willen, waarin ik volledig mijn creatieve ei in kwijt kan. Misschien samen met iemand die dezelfde passies deelt als ik? Het lijkt me heerlijk om dan keihard te werken. Je bouwt aan iets voor jezelf, zonder dat je dagelijks met de gesmeerde boterhammen met pindakaas naar je werk vertrekt. Het gaat me niet om rijk worden, maar een rijk leven leiden. Als je dan van je passie je beroep maakt, maakt het volgens mij niet meer zoveel uit hoeveel geld je ermee verdiend.

Wanneer is voor jou ‘the sky is the limit?’

Advertentie

2 gedachten over “wanneer is voor jou ‘the SKY is the LIMIT?’”

  1. Helemaal waar! Ik (man, 46 jaar, weer alleen, geen kids) worstel momenteel met dezelfde vraag. Hoe kan ik mijn leven verrijken? Hoe kan ik de creatieve kant, die ik toch echt wel meen te hebben, weer meer naar voren laten komen? Maar ik heb eerst nog veel los te laten. Zowel ten aanzien van mijn verbroken relatie, als ten aanzien van ik najoeg. Mijn leven is nog niet op orde, voor het eerst moet ik zélf richting geven. Ik kom mezelf daarin hard tegen nu maar het zal z’n nut vast en zeker hebben. ‘Iets creatiefs’ is in mijn geval de dingen die ik als kind al graag deed: tekenen, apparaten openschroeven, en op latere leeftijd: iets wat nog te maken is repareren en veel DIY. Maar er moet ook brood op de plank. Ik heb geen recht op toeslagen maar ik klaag niet, mijn inkomen is prima, ik heb een eigen appartement en de maandlasten zijn niet zo hoog. Een rijk leven gaat voor mij nu veel meer betekenen: ergens onderdeel van uit maken, iets doen wat echt voldoening schenkt, iets voor anderen kunnen betekenen etc. Nog genoeg uit te vogelen maar jouw blog raakt de juiste snaar.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: