Wanneer is iets kunst(ig)?

Zelf ben ik best wel creatief. Mijn grootste probleem is altijd dat ik teveel dingen/ hobbies leuk vind, waardoor ik nooit steengoed ben geworden in 1 ding. Ik kan veel dingen middelmatig. (vind ik zelf) Ik vind het dan ook altijd bewonderenswaardig als mensen het bij 1 hobby houden of als zij een bovenmatige interesse hebben in iets, waardoor ze er alles over weten of kunnen.

schippersfotografie, fotografie, bespaarfreak, grime, sfx, urbex

Grime / SFX als beginnende hobby

Ikzelf heb hobby’s zoals schrijven, ik ben bezig om een roman te schrijven, alleen is dat een 20 – jaren project, borduren, ik heb al verschillende grote werken gemaakt, en weggegeven, grime/ sfx is een (beginnende) hobby,

en verder teken ik, en schilder ik graag, met name aquarel en ik heb veel gehaakt, waarvan ik ook al diverse dingen heb verkocht. Mijn partner bleek bij onze kennismaking ook lekker veel hobby’s te hebben, echter heeft hij van 1 hobby serieus werk gemaakt: fotografie.

schippersfotografie, fotografie, bespaarfreak, grime, sfx, urbex
URBEXFOTOGRAFIE

Hij heeft een aantal jaar geleden een bedrijfje gestart, zonder dat hij daar afhankelijk van is, want hij heeft daarnaast een gewone baan, maar hij is gewoon fotograaf. Hij heeft van zijn passie, betalend werk gemaakt en ik vind dat ontzettend knap. Ik heb zelf altijd naar manieren gezocht om mijzelf te motiveren om beter te worden met bepaalde dingen, zoals mijn tekenwerk, maar ik ben zelf altijd erg onzeker over wat ik kan. Ik laat mijn werk dan ook niet zien, evenals mijn schrijfwerk, waarvan, bijvoorbeeld, mijn moeder het bestaan van deze website niet eens kent.

schippersfotografie, fotografie, bespaarfreak, grime, sfx, urbex

De vraag is dan ook: “Wanneer is iets kunst?” Wie bepaalt dat? Als ik iets mooi vind, hoeft een ander dat ook niet mooi te vinden natuurlijk.

Kunst is dat wat gemaakt is met de vooropstaande bedoeling (één of meer van) de menselijke zintuigen én de menselijke geest te prikkelen. Toelichting: De kwaliteit van een kunstwerk wordt beoordeeld aan de hand van de aard en mate van de prikkeling die het teweeg brengt.

bron onbekend / wikipedia/ google, daar vond ik deze heuse citaat.

Bovenstaande citaat vind ik wel erg passend. Ik probeer naar kunst te kijken, door te kijken naar wat ik mooi vind, mysterieus, waar ik iets in zie, wat voor gevoel ik erbij krijg etc. Zelf heb ik, voor een vrouw, best veel tatoeages denk ik. Ik krijg daar in mijn werk binnen de thuiszorg ook vaak reacties op. Veelal positieve, soms negatieve. Ik leg altijd uit dat ik het vereeuwigen van inkt op mijn lichaam een vorm van kunst vind. Ik vraag de artiest om mijn ideeën te vereeuwigen op mijn lichaam, en daarbij krijgt de artiest vaak de vrijheid hoe hij dat wil invullen. Ik ben uiteraard wel diegene die beslist of het op mijn lijf komt.

Platformen waar je je kunst kan verkopen

Er zijn verschillende platformen waar je je eigengemaakte werk, cq. kunst kan verkopen. Daarvoor hoef je niet meteen een KvK nummer te hebben, of je eigen bedrijf te hebben opgezet. Ook als privépersoon kun je je waar aan de man brengen. Denk ook aan een platform zoals Marktplaats. Dit is wel het bekendste platform om dingen te verkopen, niet alleen wat je zelf maakt, maar alles wordt verkocht via marktplaats. Let wel op; het wemelt er van de oplichters tegenwoordig, voor koopjes scoren wijk ik tegenwoordig ook uit naar Marketplace op facebook. Denk ook aan een platform zoals Etsy. Op Etsy worden alleen maar handgemaakte dingen verkocht van over de hele wereld, maar ook wel vintage spullen. Het kan van alles zijn, van sieraden tot aan meubels. Leuk om eens te kijken. Bij werk aan de muur kun je alleen werk voor aan de muur kopen. Kunstenaars maken werken, bieden deze aan, en WADM zorgt ervoor dat alles gedrukt en verzonden wordt. Er zitten hele bijzondere werken tussen. Denk ook aan sites als Betaalbare Kunst, en handwerkmarkt.nl.

Tegenwoordig is het wel hip om unieke, handgemaakte, en / of duurzame items/ kunst in huis te hebben. Unieke stukken zijn vaak duurder dan bijvoorbeeld action spullen, (om maar even 2 uitersten tegenover elkaar te zetten), maar dan heb je ook wat.

Kunst zou meteen bepaalde gevoelens bij je moeten oproepen. Dan vind ik het kunst. Mijn partner, die fotograaf is, maakt foto’s, om ze later te bewerken tot iets wat vragen kan oproepen. Waar je een bepaalde sfeer uit kan proeven. Hij wil dan ook met zijn werk laten zien wat hij bedoelt, welk verhaal hij wil vertellen. En dat lukt verrassend vaak goed, met de meest mooie afbeeldingen/ kunstwerken.

schippersfotografie, fotografie, bespaarfreak, grime, sfx, urbex

Samenwerken, maar eerst beschuit met muisjes

We willen wellicht nog later in de toekomst gaan samenwerken, hij de fotografie, ik de grime /sfx, maar dat is later van zorg, eerst gaan we samen over een paar maandjes een kindje krijgen, een klein meisje is op komst! Vandaar dat het hier, maar wellicht straks ook weer, wat stiller zal zijn. Ik ben wel nog steeds verrast over de bezoekersaantallen, hier en op Pinterest, ik ben mijn blog/ website, nog niet vergeten, dank voor alle nieuwe volgers! Ik hoop jullie in de toekomst niet teleur te stellen over het uitblijven van nieuwe blogs.

schippersfotografie, fotografie, bespaarfreak, grime, sfx, urbex

En dan ga ik nu schaamteloos reclame maken; al het bovenstaande werk/ alle afbeeldingen is dus van mijn fotograaf vriendje ;), het grime – werk is van mijn hand (en er berust copyright op, ook al staat er geen watermerk of logo in).

Wil je meer weten over Jan Willem’s werk???? Je vind zijn werk op SchippersFotografie, maar je kunt zijn werk ook echt kopen op WerkAanDeMuur. Verder heeft hij ook een facebookpagina, die vind je hier. Verder deel ik zijn werk ook wel op mijn Pinterest, waar ik ook grimefotografie van hem deel. Mocht je hem willen boeken voor bepaalde shoots, kun je altijd een berichtje sturen, hij is altijd in voor contact met nieuwe mensen.

Tot ziens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: