9 Zelfgemaakte cadeaus om te geven

9x zelfgemaakte cadeau's vanuit het hart!

Zelfgemaakte cadeaus zijn heel erg persoonlijke cadeaus. Het is een cadeau waar je aandacht aan hebt besteed, waar je over na hebt gedacht. Wat mij betreft de leukste cadeaus om te krijgen! Ik geef je 9 leuke ideeën om zelf een mooi cadeau voor iemand te maken. Lees verder “9 Zelfgemaakte cadeaus om te geven”

Websites die tof zijn om eens te bekijken!

Websites die voor nieuwe inspiratie kunnen zorgen

Ik weet het, ik ben de ‘new kid on the block’, in de bloggerswereld (alhoewel ik jaren heb geschreven over een ander onderwerp, dus heb wel een klein beetje ervaring ;), maar ik speur zelf natuurlijk ook naar leuke, interessante websites die mogelijk weer voor nieuwe ideeën kunnen zorgen op het gebied van geld, minimaliseren, duurzaamheid & milieu. Wellicht zitten er al sites tussen die je al kent, misschien ook wel niet. Het gaat om de inspiratie die je kunt opdoen, door het lezen van artikelen van anderen! En dat vind ik altijd leuk! Lees verder “Websites die tof zijn om eens te bekijken!”

Plasticvrij winkelen, een uitdaging

plastic vrij winkelen tips tricks ervaringen Lees verder “Plasticvrij winkelen, een uitdaging”

Interview Metro

Ik ben pas geïnterviewd door de Metro! Het was mijn eerste keer en vond het erg leuk om te doen. 18 oktober kwam het verhaal in de krant en online.

Hier kun je het teruglezen.

 

Doe es creatief!

Mijn moeder maakte ‘vroeger’ kleding voor winkels. Ze breidde een trui in opdracht, was er weken mee bezig en kreeg er dan fl25,- voor. Ma zei later: “dat loont niet echt, per uur krijg je niets betaald eigenlijk”. Lees verder “Doe es creatief!”

Leestip

#Leestip – Goed artikel in de NRC!

Ps. Ik ben momenteel heel erg druk, oa met opruimen 😉 dus even geen tijd voor mn blog….er staat wel van alles in de planning, dus, stay tuned!

Weekmenu!

weekmenuJaaaa daar is tie weer! Ons weekmenu voor deze week! We proberen zo gevarieerd mogelijk te eten, zo goedkoop mogelijk, maar wel gezond. En een beetje snel klaar als het even kan.

 

 

 

Maandag: Gebakken aardappeltjes, bietjes en een hamburger.

Dinsdag: Nasi met groenten en  gebakken ei, satésaus (zelfgemaakt van pindakaas) & gebakken uitjes.

Woensdag: Gebakken aardappeltjes met salade van komkommer, tomaat, kaas en tonijn.

Donderdag: Tomatensoep met afbakbroodjes.

Vrijdag: Pannenkoeken met stroop!

Zaterdag:  Gaan we BBQ-en bij iemand anders, we hoeven alleen het toetje mee te brengen.

Zondag: Spaghetti met tomatensaus en groenten.

Maandag: Quiche groentes. (ei en kaas)

Voor ons huishouden koop ik voor de hele week boodschappen. In het weekmenu zitten altijd maaltijden waarvan ik zeker weet dat ik nog ingrediënten in huis heb, want we willen niets verspillen en proberen alles op te maken. Ik kijk altijd de kasten na, en de vriezer. Soms heb ik zoveel in de aanbieding gekocht dat ik een complete week qua boodschappen kan overslaan.

Voor deze week hoef ik voor de maandag niets te halen, ook de donderdag heb ik al in huis. Voor pannenkoeken heb ik altijd ingrediënten in huis, je hebt immers maar 3 dingen nodig (bloem, melk, eieren) en heb je geen melk, dan wel water. Ook voor eieren is een alternatief, maargoed, dat is een ander blog.  Voor de spaghetti hoef ik alleen groenten te kopen en voor de quiche geldt hetzelfde. Wij zijn hier dol op courgette. Het vult goed, is goedkoop in de zomer en is erg gezond. Ik geloof dat ze bij de lidl in de aanbieding zijn deze week. Ik zal nog een recept online zetten om courgettelasagne te maken. Dat is in plaats van pasta bladen, repen courgette. Heel erg lekker!

 

%d bloggers liken dit: