Zelfgemaakte tonijnsalade voor op een toastje

Zelf maken: TonijnsaladeSoms denk je; kan ik dat zelf maken? Ja natuurlijk! Je zult merken dat heel veel kant – en – klaar dingen uit de supermarkt helemaal niet moeilijk zijn om zelf te maken, en vaak ook nog eens flink geld besparen! 

Zie je het voor je? Nu zo weer met de koude avonden, dekentje op de bank, wijntje, toastje en een bakje zelfgemaakte tonijnsalade die je lekker dik op het toastje smeert……genieten toch???

En nee, het is echt niet moeilijk om te maken, sterker nog, met 5 minuten ben je klaar! Ik maak altijd gebruik van bliktonijn en ik hoorde in een aflevering van de Roelvinkjes (ff geen cent te makken) dat tonijn uit blik gewoon kattenvoer is. Dat is niet zo. Echt niet. Maar er zit wel verschil in de duurdere soorten en de goedkopere soorten. Kijk maar eens naar de test van de consumentenbond. Hier en hier lees je meer over tonijn in blik.

Je kan dus je tonijnsalade zo duur maken als je zelf wilt. Eerlijk? Ik neem meestal de goedkoopste uit blik, kost zo rond de €1,20 euro en ik neem de tonijn die in water zit. Die van de Lidl wordt vlgs mij lijngevangen en er worden geen dolfijnen meegevist, tenminste, dat staat op de verpakking. Het blijft moeilijk om verantwoorde keuzes te maken, als je ook op de centen let. Enerzijds koop ik wel altijd bio eieren, en anderzijds de goedkoopste tonijn in blik. Aan jouzelf de keus.

Goed. Het recept.

Nodig;

  • 1 blikje tonijn in water.
  • Een fijngesnipperd rood uitje
  • Flinke klodder mayo
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • Currypoeder
  • Optioneel een augurkje fijngesnipperd.
  • Optioneel beetje peper

Doen!

Laat het blikje tonijn uitlekken in de gootsteen en schep de inhoud in een kommetje. Maak met een vork de tonijn wat fijner en kleiner. Voeg de kruiden, paprika en curry toe. Wees niet te zuinig, ik hou wel van flink paprikapoeder, maar proef anders even tussendoor. Voeg dan de mayonaise toe. Voeg zoveel toe dat het een beetje “smakt” of “plakt”, dat geluid. Dan heb je precies genoeg mayonaise toegevoegd. Alles goed door elkaar roeren. Proef opnieuw. Voeg zout toe. Proef weer. Zo goed? Voeg dan het uitje toe en je fijngesnipperde augurk (optioneel).

Heb je nog wat koriander of peterselie liggen? Garneer dan met een paar blaadjes. Zo maak je het helemaal af. Enjoy!

3 gedachten over “Zelfgemaakte tonijnsalade voor op een toastje”

  1. Wat een lekker recept. Helaas lust mijn man geen tonijn en de kinderen zijn er ook al niet dol op.
    Het doet me denken aan eerder toen mijn moeder regelmatig tonijnsalade maakte. Heerlijk met tonijn in olie, een eitje (door de zeef gedrukt), augurkje fijn gesneden, beetje sandwichspread en een beetje mayo. En flink wat gemalen zwarte peper. We aten het op een toastje en ook wel op brood. Lekker met een tomaatje erop gesneden.
    Nu maak ik het maar zelden, af en toe voor een feestje. Soms doe ik er dan wat blokjes groene appel door of een uitje.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: