Papierafval verminderen: NEE – NEE sticker

1F47C9EC-D07D-4714-84C0-10D9E2790825Wij hebben al jaren een NEE – NEE sticker. Simpelweg omdat het aantal folders wat er bij ons in de bus viel, steeds maar meer werd. Volgens milieucentraal valt er jaarlijks 36 kilo in de brievenbus! Er komt voor de huis – aan – huis blad nog es 32 kilo bij, dus totaal 68 kilo aan papier, per jaar. Wat ongelooflijk veel! En wat een verspilling van papier. Wie leest al die folders nou? Iedereen schift toch in folders en gooit eigenlijk meteen de helft weg??

Ik vind het opvallend dat ik maar weinig brievenbussen zie met een nee- nee sticker of een nee- ja sticker. Klopt dat? Ik kan op internet ook geen cijfers hierover vinden. Toch jammer dat de overheid wel de plastic tasjes aan banden heeft gelegd (chapeau!),maar nog steeds niet de folders.

Wij moeten in onze gemeente zelf het papier wegbrengen en de containers zitten altijd overvol met papieren folders, kranten en huis aan huis bladen. En ze waaien er vaak weer uit, liggen vaak over het hele terrein. Papier kan wel gerecycled worden, maar niet oneindig. Er zijn weer steeds nieuwe bronnen nodig om papier te maken. Laten we stoppen met deze papierverspilling!

DOEN! 

  • Ga naar het gemeentehuis en vraag een GRATIS een nee – nee sticker aan.
  • Plak hem dan ook meteen op de brievenbus 😉
  • Download de folder app, bijvoorbeeld de app ‘reclamefolder’ en lees voortaan digitaal folders op je mobiel, desktop of iPad. Werkt overal en prima.
  • Lees ook kranten digitaal, is vaak nog gratis ook. Scheelt je ook geld voor een abonnement.

Probeer het gewoon en je zult merken dat je de folders echt niet mist, en het is stukken beter voor het milieu!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: