20180207_111336_HDRHeel erg lekker en superbudget. Mosterdsoep. Je moet er wel van houden, niet iedereen vind mosterd lekker, maar de mosterd in de soep, wordt wel wat zachter van smaak. Probeer het eens, zou ik zeggen!

Wat heb je nodig? voor ongeveer 4 personen

  • Potje mosterd; ik koop deze van de foto, de echte Zaanse Mosterd met pitjes/zaadjes erin, ik hou van pittig, ‘hoe heter hoe beter’  hier heb je 3 flinke eetlepels van nodig, dus van 1 potje kun je heel vaak soep maken.
  • Prei, fijngesneden.
  • 200 gr gerookte spekreepjes (vegetarisch laat je deze gewoon weg)
  • 1 uitje
  • klontje boter/margarine
  • 30 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillonblokje

Hoe maak je het??

  • Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem.
  • Voeg spekreepjes, samen met de uit toe en bak het wat uit.
  • Voeg dan de bloem toe en roer goed door. De bloem mag niet verbranden of verkleuren, laag vuur houden dus. Roer het glad.
  • Dan voeg je voorzichtig de melk toe, bouillonblokje en het water en kook eventjes door.
  • Voeg de mosterd  toe, goed roeren anders gaat het klonteren.
  • Zodra het een mooie gele kleur heeft en geen klontjes meer heeft, voeg je de prei toe. De soep zal niet heel dun zijn door de bloem, het hoort wat dikker te zijn. De prei is het lekkerst als het fijngesneden is, dus geen grove stukken erin.
  • Roer dan nog even door en klaar!!

Eet smakelijk!

Advertenties

3 thoughts on “Budgetrecept: home made Mosterdsoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s