Ik had ze nog liggen in de vriezer; een paar bladerdeeg – blaadjes. Als ik quiche maak, dan hou ik altijd een paar van die blaadjes over. Ik leg ze dan los in de vriezer, maar daardoor drogen ze vrij snel uit. Ik bedacht een receptje om ook iets lekkers te maken van mijn restjes bladerdeeg.
Wat heb je nodig?
- Je aantal bladerdeeg – blaadjes.
- Een evenveel aantal frikandellen.
- Kloddertje ketchup
- Ei, losgeklopt.
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een bakpapier op een bakplaat. Bij bladerdeeg heb je een plakkerige kant en een droge kant. Zorg dat de frikandel aan de plakkerige kant komt te liggen. Dan plakt het bladerdeeg beter aan elkaar.
Smeer de bladerdeeg, aan de plakkerige kant, in met ketchup (of curry als je dat lekkerder vind) Leg hier de frikandel op.
Sla dan de bladerdeeg dicht. Druk aan met een vork, zodat je zeker weet dat het goed dicht zit.
Lees ook: 5 dingen die je kunt doen met (oud) brood
Smeer het broodje dan in met het losgeklopte ei. Dit zorgt voor een mooi bruin korstje en glans op het broodje.
Snij dan met een scherp mes in de bovenkant van het broodje, niet te diep, anders scheurt het broodje of de frikandel. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg wat kan ‘opblazen’.
Leg ze in de oven voor 10 minuten op 200 graden.
Eet smakelijk!
Kijk ook op mijn Pinterest pagina voor nog veel meer kook inspiratie!
Dit zal mijn jongste zoon lekker vinden! Dankjewel voor de tip.
LikeGeliked door 1 persoon