“The tans will fade, but the memories stay forever”

20190820_140730Zomaar een quote die ik vond online, en het geeft wel weer hoe onze zomer was. Warm, leuk en onwijs gezellig. We zijn voor het eerst sinds een aantal jaren weer met vakantie geweest, en we hebben Bulgarije bezocht. Erg mooi land, veel groen en ruimte. Het weer was erg warm, zo rond de 35 graden en we hebben wat excursies gedaan. We hebben samen mooie herinneringen gemaakt.

Ik kocht daar een magneetje van ons laatste Bulgaarse geld en een nieuwe hobby werd geboren: Ik ga magneetjes verzamelen van alle plaatsen/ landen die we bezoeken. Bij ons thuis werd dat vroeger ook gedaan en steevast bij elke bezienswaardigheid werd een magneetje aangeschaft. Nu heb ik wel een probleem: van alle landen waar we al geweest zijn, heb ik geen magneetje meegenomen. Das wel heel jammer, aangezien ik niet 2x naar hetzelfde land wil. Noem het wat je wil, maar ik wil graag wat van de wereld zien en ik heb daar dus echt een tik in. Landen die we al bezocht hebben zijn: België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Tunesië, Kroatië, Mexico, Engeland en dus Bulgarije. Hoog op ons verlanglijstje staat nog Portugal, Griekenland en Turkije. We zijn dus wel mensen die van warm weer houden, dus zo rond de Middellandse Zee vinden we altijd fijn om vakantie te vieren. Nu krijg ik nog gelukkig een paar magneetjes uit die landen na de zomer van vrienden die nog met vakantie gaan, dus dat is wel leuk en vult de verzameling weer wat aan.

Eenmaal thuis bespraken we hoe gezellig het was met elkaar en dat we eigenlijk veel te weinig met elkaar op stap gaan. Sparen is 1 ding, maar het leven is maar kort. En dus besloten we om 1x per week sowieso om met elkaar erop uit te trekken. We hebben daar een budget voor ingesteld en we gaan de komende tijd testen of dat haalbaar is. We willen graag vooral nog veel natuur zien in Nederland, maar omdat we dicht bij de Duitse grens wonen, kan het ook zijn dat we daar wat uitstapjes gaan maken. Volendam lijkt me ook zo lekker toeristisch, daar ben ik nog nooit geweest.

Heeft iemand nog leuke suggesties van steden die we echt moeten bezoeken in Nederland??

Ondertussen is ons zomer – vakantiepotje 2020 ook weer geopend bij de bank, en staan daar de eerste euro’s al weer op. Dat brengt me bij alle mensen die zich via mijn euroclix hebben aangemeld, hartelijk dank daarvoor! Sparen gaat zo best goed en we komen ruim in de buurt van de 20.000 clix inmiddels. Het geld zal dus naar het “herinneringen maken”- potje gaan 🙂 Meld je gerust aan via mijn link als je nog niet lid bent. Je helpt mij er dus ook mee en kost jou niets.

Zijn jullie met vakantie geweest en waar? En nemen jullie ook een souvenir mee uit het vakantieland?

Tot de volgende keer!

PS. ik ben hier niet meer zo actief (ga ik wel mijn best weer voor doen), maar op Pinterest nog zeker wel! Ruim 800 volgers inmiddels en daar deel ik allerlei leuke pins uit alle soorten categorieën. Neem daar ook eens een kijkje!

6 gedachten over ““The tans will fade, but the memories stay forever””

  1. Wij waren dit jaar voor het eerst in Normandië en bezochten daar Omaha Beach. Ik had er nooit wat mee, maar was erg onder de indruk. Hoe ouder ik word, hoe meer ik het kleine waardeer. Die mooie maan vanavond met die draaiende windmolen ervoor. De kleine mini salamander die ik laatst op de stoep zag. Wij hebben Drenthe als een heerlijke fietsprovincie leren kennen. Verder zijn we ook fan van de Veluwe. Tijdens fietstochten kwamen we zo’n grappige particuliere theetuintjes tegen. De kinderen mogen dan zelf drinken en iets lekkers pakken en het geld stop je in een klomp, brievenbus etc. Heerlijk. Ook hebben we een prachtige fietstocht gemaakt van Egmond aan Zee naar Castricum en ook zo’n leuke dingen onderweg gezien. Huis van Hilde in Castricum is een heel leuk museum voor kinderen. Verder zit er een heerlijke chocolade-tearoom in Barneveld. Oh ja, het theehuisje in het bos bij Castricum is ook zo gezellig.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: